CONMEBOL prikt nieuwe datum finale Copa Libertadores, Boca niet akkoord

De Zuid-Amerikaanse bond (CONMEBOL) wil dat de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors op 8 of 9 december wordt gespeeld.

Dat bracht de bond dinsdagmiddag naar buiten. De return van de finale kon afgelopen weekend niet doorgaan, omdat de spelersbus van Boca Juniors werd bekogeld toen die arriveerde bij El Monumental, het stadion van rivaal River Plate. Het duel werd in eerste instantie verplaatst naar zondagavond, maar ook toen werd er niet afgetrapt.

Verschillende media schrijven dat Boca bij het standpunt blijft om de tweede finale niet te spelen. De club wil dat de Copa Libertadores aan hen wordt toegewezen. Na de aanval op de spelersbus moesten twee spelers in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld en meerdere spelers werden getroffen door traangas.

Boca Juniors en River Plate, twee van de grootste clubs uit Argentinië, staan voor het eerst tegenover elkaar in de finale van het belangrijkste clubtoernooi van Zuid-Amerika. De heenwedstrijd in La Bombonera eindigde in 2-2. De kampioen staat op 18 december in de halve finales van het toernooi om de wereldbeker, dus moet men in Argentinië snel beslissen of de return wel of niet wordt gespeeld. CONMEBOL geeft in een later stadium aan waar de wedstrijd moet worden afgewerkt. Dat zal in elk geval niet in Argentinië zijn.

Update 27 november 21.03u
Boca Juniors is geen voorstander van de beslissing van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL om de finale van de Copa Libertadores op 8 of 9 december op een neutrale locatie te spelen. "We hebben bij de CONMEBOL aangegeven dat deze data voor ons niet acceptabel zijn. Als het moet, stappen we naar het sporttribunaal CAS", laat voorzitter Daniel Angelici weten in een korte verklaring.