Basketballers Den Bosch kloppen Donar in subtopper, Zwolle naar 11-0

In de Dutch Basketball League heeft New Heroes Den Bosch thuis de (sub)topper tegen het Groningse Donar gewonnen. De twee ploegen, achter het ongenaakbare Landstede Basketbal strijdend om plek twee, maakten er een prima partij van.

Donar stond na het eerste kwart op voorsprong, maar een ijzersterk tweede kwart bracht Den Bosch halverwege na de leiding. Via 62-58 en 66-63 liepen de Brabanders vervolgens uit naar de winst: 73-65, onder meer dankzij 22 punten en 9 assists van Maarten Bouwknecht. De Bosschenaren hebben nu een record van 7-2, Donar staat op 8-2.

Boven de twee kemphanen staat ZZ Leiden op de tweede plek. Onder leiding van Clayton Vette, goed voor 24 punten en 8 rebounds, werd Basketball Academie Limburg terugverwezen naar de laatste plek in de DBL: 100-73. De Leidenaren hebben na negen wedstrijden nog altijd maar één nederlaag op de teller staan.

Op Landstede staat al het hele seizoen totaal geen maat en thuis tegen de Den Helder Suns ging het ook weer van een leien dakje. Vooral het tweede (24-11) en derde kwart (22-8) was eenzijdig en onder leiding van Noah Dahlman, goed voor 25 punten, werd Den Helder met 89-54 aan de kant geschoven. De Zwollenaren zijn na elf duels nog altijd ongeslagen.

Apollo Amsterdam profiteerde optimaar van de nederlaag van BAL: in eigen huis waren de hoofdstedelingen verrassend te sterk voor het door blessures geplaagde Aris Leeuwarden. 3x3-topper Dimeo van der Horst was goed voor 25 punten en hielp Apollo zo naar de 94-80 zege, ondanks 32 punten van Griffin Kinney van de Friezen. Apollo staat nu op 2-10, Aris op 4-7.

Feyenoord ging zondag op bezoek bij de debutanten in de DBL, de Dutch Windmills uit Dordrecht, en nam daar revanche voor de nederlaag in oktober: 60-69, dankzij een ijzersterk laatste kwart en totaal 23 punten van Trevor Setty. Feyenoord komt zo op 4-8, de Dordtse ploeg staat met 5-5 nog keurig op de vijfde plek.