Van Gerwen en Noppert stoten door naar halve finales Players Championship Finals

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Players Championship Finals in Minehead. Van Gerwen had geen problemen met Steve Lennon en Noppert stuurde Stephen Bunting naar huis. Het is voor Noppert zijn eerste halve finale op een TV-toernooi.

Van Gerwen kwam tegen Lennon al snel op een 4-1-voorsprong, zag de Ier nog wel terugkomen tot 4-3, maar liep daarna uit naar een klinkende 10-3-zege. In de halve finale wacht net zoals vorige week in de Grand Slam of Darts Gary Anderson. De Schot was vanmiddag simpelweg niet te houden voor Jonny Clayton. Anderson won met 10-4 van Clayton.

Noppert begon goed tegen Bunting. Het stond 3-1 en leek op 4-1 te komen, maar miste acht pijlen op de dubbel. Bunting profiteerde en liep uit 3-6. Juist op dat moment begon The Bullet te missen. Noppert strafte de foutjes van de voormalig Lakeside-kampioen af met een 112-finish, om met een 86-finish er 6-6 van te maken.

Het werd 7-7 De vijftiende leg bracht drie 180’ers op rij, voor Noppert de zevende dart boven de triple-20 gooide. Met een 101-finish kwam hij wel op 8-7, Bunting gaf vervolgens een riante voorsprong weg, waardoor Noppert op 9-7 kwam. Zijn eigen leg bracht gelijk de zesde 180’er om het af te maken via dubbel tien. In de halve finales wacht Daryl Gurney, die met 10-2 won van Chris Dobey. 

De halve finales worden zondagavond vanaf 20.00 uur gespeeld. Daarna is de jeugd WK-finale tussen Martin Schindler en Dimitri Van den Bergh. Als afsluiter van de avond is dan de finale van de Players Championship Finals. 

Kwartfinales Players Championships Finals
Daryl Gurney 10-2 Chris Dobey
Danny Noppert 10-7 Stephen Bunting
Gary Anderson 10-4 Jonny Clayton
Michael van Gerwen 10-3 Steve Lennon

Halve finales (20.00 uur)
Daryl Gurney v Danny Noppert
Gary Anderson v Michael van Gerwen

Finale
Gurney/Noppert v Anderson/Van Gerwen