Magneetvissers halen van alles boven water

Magneetvisser Brian haalt van alles boven water. Vorige week vond hij een kluis en een vuurwapen in het water, ergens in Amsterdam Zuidoost. En op de plek waar hij de kluis vond, vond hij met zijn magneet nog een andere kluis die te zwaar was om alleen boven te halen. En dus ging hij afgelopen zaterdag weer op pad om zijn geluk te beproeven.

En niet zonder resultaat, hij slaagde er met hulp van wat vrienden in onder meer de loodzware kluis boven water te krijgen. De inhoud? Meerdere horloges en het nodige papierwerk. "Geen Rolex, maar het is wel iets", aldus Brian. En een ogenblik later kwam er een tweede kluis boven die helaas al open (en leeg) was.

"De spanning is wat het leuk maakt", vertelt Brian. "Het is elke keer weer een verrassing wat je boven haalt."

En ook tijdens deze magneetvistocht halen de mannen weer de nodige opvallende zaken boven water. Naast de kluis en een fiets (die met een beetje moeite nog prima rijdt) worden ook de nodige patronen opgevist. "Van een automatisch vuurwapen. En aan de andere kant van de brug zijn al de nodige euro's aan kleingeld opgevist. Een hobby kost altijd geld, maar als het dan iets oplevert is het ook fijn."