Skiester Brignone oppermachtig op reuzenslalom

Alpineskiester Federica Brignone heeft haar eerste zege van het World Cup-seizoen te pakken. De Italiaanse was de beste op de reuzenslalom in het Amerikaanse Killington.

In de eerste run stond er geen maat op de Noorse Ragnhild Mowinckel, die 0,37 seconden pakte op Brignone. Stephanie Brunner (+0,44) deed ook nog uitstekend mee, terwijl de eerste negen allemaal binnen één seconde stonden, met verder nog Tessa Worley (+0,52) en Viktoria Rebensburg (+0,53) als voornaamste uitdaagsters.

Thuisfavoriete Mikaela Shiffrin nam in de tweede run de leiding in handen, maar zag Brunner onder haar tijd door duiken. Brignone was de volgende die naar beneden kwam en de Italiaanse deed dat zeer overtuigend. Halverwege had ze zelfs meer dan een seconde voorsprong, waar uiteindelijk 0,78 seconden van overbleef. Mowinckel leek Brignone even uit te dagen, tot ze een foutje maakte en op 0,49 seconden genoegen moest nemen met de tweede plek. Brunner eindigde zo als derde: na drie vierde en zes vijfde plaatsen eindelijk haar eerste World Cup-podium.

De Nederlandse Adriana Jelinkova eindigde in de eerste run als 58e en plaatste zich zo niet voor de tweede manche.