Blizzard schijnt te werken aan Warcraft GO

Bij de laatste Blizzcon kreeg Blizzard bakken aan kritiek over zich heen door de aankondiging van de nieuwe mobiele Diablo game. Wat is er allemaal met Blizzard aan de hand en waarom voelt alles anders daar? Mensen bij Kotaku vroegen zich dat ook af en gingen op onderzoek uit.

Bronnen binnen Blizzard zeggen dat dit vooral komt door de nieuwe CFO die pas is aangetrokken. Deze werkte eerder bij Activision en is druk bezig met allerlei besparingen binnen Blizzard, maar voert ook de druk op om sneller en meer games te lanceren. Daarnaast zijn ze bij Kotaku ook meer te weten gekomen over Diablo 4. De game is al een paar keer helemaal opnieuw gemaakt en zou het spel verschillende stijlen hebben gehad. Zo zou er ook een soort third-person versie zijn geweest. De versie waar men nu mee bezig is zou meer op Diablo 2 lijken.

De meest verrassende ontdekking is dat er gewerkt wordt aan een Pokémon GO-achtige Warcraft game. Meer dan dit is niet bekend op dit moment, maar ik denk dat Blizzard er goed aan doet om voorlopig even te wachten met het aankondigen van een nieuwe mobiele game.

Blizz Mobile