Politie volle bak uitgerukt, crimineel blijkt spelend jongetje

In het Limburgse Beek is de politie donderdag aan het eind van de middag met spoed uitgerukt naar een melding. Er zou een gewapende man in een straat lopen en dus kwam men massaal in actie, met uiteraard kogelwerende vesten en getrokken vuurwapens.

Al snel bleek echter dat de gevaarlijke gek, die inmiddels op een veld liep, slechts een 12-jarig jochie was, die het door zijn ouders schijnbaar was toegestaan om met een op een geweer lijkend stuk speelgoed te spelen. "Hij was verkleed en droeg een masker", aldus een familielid, die vertelt dat het rennende gastje veel lol had. De politie meldde later dat de 'man' zijn 'grote vuurwapen' op woningen gericht had, nog een reden om toch maar wel uit te rukken.

De vader van het knaapje moest volgens hetzelfde familielid met de handen in de lucht op zijn knieën zitten, tot duidelijk was dat er niet veel gevaar dreigde. "We nemen een melding als dit altijd serieus, inclusief veiligheidsvesten dus", zegt een woordvoerder van de politie niet geheel onterecht. De familie van het jongetje reageert woedend en trekt het gelijk maar door naar elke vorm van buiten spelen: "Dit geloof je toch niet...niet meer buiten spelen dus!", klonk het wellicht een tikkeltje overdreven.