Drugsrijder tikt hectometerpaaltjes uit de grond op A16

Agenten hebben donderdag 22 november op de A16 ten hoogte van Breda/Rijsbergen een 25-jarige man uit Ossendrecht aangehouden. De man reed met zijn oplegger slingerend over de snelweg, wat groot gevaar opleverde voor het overige wegverkeer. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn. Rond 17.24 ontving de politie verschillende meldingen van de slingerende wagen op de snelweg. Deze zou al verschillende hectometerpaaltjes uit de grond hebben gereden. Dienders gingen daarop met spoed richting de A16.

Daar zagen ze een oplegger rijden met daarop twee auto´s. Ze gaven de bestuurder een volgteken, maar de man zette zijn voertuig op de vluchtstrook stil. Ze namen een drugstest bij hem af en de man bleek onder invloed van amfetamine en wiet te zijn. Daarop is hij aangehouden. De verdachte bleek ook nog een flesje met vermoedelijk GHB op zak te hebben. De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau waar bloed bij hem is afgenomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Een woordvoerder van de politie: "Wij zijn blij met het alert handelen van de verschillende bestuurders die 112 hebben gebeld toen ze de oplegger zagen slingeren. Nu zijn er alleen hectometerpaaltjes gesneuveld, maar dat had zo maar anders af kunnen lopen. Wij doen verder onderzoek naar de zaak."