Ook Groningse basketballers naar volgende ronde in Europa

Na ZZ Leiden hebben ook de basketballers van het Groningse Donar zich geplaatst voor de tweede ronde in de Europe Cup. De ploeg won in het eigen Martiniplaza met flink wat moeite van Spirou Charleroi, waardoor groepswinst een feit is en de Belgen zijn uitgeschakeld.

In Groningen nam Donar een ruime voorsprong in het eerste kwart, maar die werd nog voor de rust bijna helemaal uit handen gegeven. In het derde kwart werd wederom een voorsprong opgebouwd, maar weer kwam Spirou terug: met dik vier minuten te gaan stond het 66-66.

Met twee opeenvolgende drietjes namen de Belgen zelfs een voorsprong van vijf punten, maar Jason Dourisseay en Teddy Gipson zorgden voor de aansluiting voor Donar, waarna Joseph Wall een driepunter binnen kon schieten. Met vier tellen op de klok was Sean Cunningham met twee vrije worpen trefzeker en dat besliste het duel, hoewel Matt Mobley het namens Spirou in de slotseconden nog van afstand probeerde: 76-73.

ZZ Leiden ging in Duitsland met 87-61 onderuit bij s.Oliver Würzburg, ondanks 26 punten van Darius Thompson. De ploeg was al geplaatst voor de volgende ronde, dus een ramp was het niet.

New Heroes Den Bosch mag woensdag proberen om in het uitduel met het Russische Avtodor Saratov ook plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen, waarvoor dan wel moet worden gewonnen.