Jong FC Utrecht verslaat Jong Ajax in doelpuntenrijk duel

In De Galgenwaard heeft Jong FC Utrecht gewonnen van Jong Ajax. De ploeg van trainer Robin Pronk was met 4-3 te sterk voor de Amsterdammers. Met drie doelpunten was Nick Venema de matchwinnaar.

Na acht minuten kwam Utrecht op voorsprong na een individuele actie van Sylla Sow en vervolgens het doelpunt via een intikker door Venema. Amper vijf minuten later was het al 2-0 door opnieuw een goal van Venema.

Een half uur later deden de bezoekers wat terug. Na slordig uitverdedigen maakte Saku Ylätupa de aansluitingstreffer. Een knappe redding van doelman Maarten Paes voorkwam dat Ajax op gelijke hoogte kwam.

In de tweede helft maakte Venema binnen enkele minuten de 3-1. Na een half uur spelen was het 4-1 dankzij een eigen doelpunt van Boy Kemper. Daarmee leek de wedstrijd definitief in het slot te zitten echter in de 65e minuut maakte Teun Bijleveld 4-2. Vanwege een overtreding van Perr Schuurs op Venema kreeg de thuisclub een strafschop, echter het harde schot van diezelfde Venema werd door de doelman van Ajax gekeerd. In de extra tijd bracht Vaclav Cerny de eindstand van 4-3 op het scorebord.

Door de winst is Utrecht niet langer de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. Ajax staat op de elfde plaats.