Van de Pas vervangt Suljovic tijdens Players Championships Finals

Mensur Suljovic zal niet deelnemen aan de Players Championship Finals. Hij heeft zich teruggetrokken uit het toernooi en wordt vervangen door Benito van de Pas.

Suljovic stond op het punt om vrijdag deel te nemen aan het toernooi, maar heeft afgezegd vanwege familieomstandigheden. Van de Pas was de hoogstgeplaatste speler die zich niet had gekwalificeerd voor het toernooi. De top 64 spelers na 22 Players Championships mogen meedoen aan het eindtoernooi. Van de Pas werd 65e. 

Aan het speelschema zal niets worden gewijzigd. Van de Pas zal het opnemen tegen de oorspronkelijk tegenstander van de Oostenrijker, Keegan Brown. De wedstrijd zal ook op het hoofdpodium gespeeld worden. Het toernooi wordt gehouden van 23 tot en met 25 november.

Door slechte resultaten dit jaar is Van de Pas afgezakt naar de dertigste positie op de wereldranglijst. De top 32 krijgt een uitnodiging voor het WK en is Big Ben nog niet zeker van deelname aan het wereldkampioenschap. Door zijn onverwachte deelname aan de Players Championship Finals ontvangt Van de Pas in ieder geval 2500 pond aan prijzengeld, waardoor het gat met nummer 33 Robert Thornton is gestegen naar 16.250. Spelers van buiten de top-32 moeten minimaal de halve finale halen om de Nederlander te passeren.