Musk gaat eindelijk bakstenen verkopen

Niets is Elon Musk, eigenaar van onder andere Tesla en SpaceX, te gek. Nadat hij in het midden van de Amerikaanse stad Los Angeles een keilange tunnel heeft gebouwd, gaat hij nu bakstenen verkopen.

Yep, bakstenen. Musk heeft, niet eigenhandig natuurlijk, zoveel modder en zand uit dat tunnelgat weten te halen dat hij daar dollars in ziet. Van al dat zand wil hij nu dus bakstenen gaan maken en verkopen. Nadat hij al een vlammenwerper en een surfplank binnen korte tijd wist uit te verkopen, zal ook dit menig Musk-adept aanstaan.

In september gaf de miljardair al aan dat hij bakstenen wilde verkopen voor 10 dollarcent per stuk, of zelfs gratis als ze gebruikt worden in betaalbare huizenprojecten. Alhoewel Musk de laatste tijd meer high tweets de wereld in lijkt te sturen dan nuchter en daardoor soms terug moet komen op eerder uitgebrachte tweets, lijkt dit plannetje er dan toch van te komen.

Het is dan ook niet zomaar een baksteen, het wordt een soort van Lego-baksteen, makkelijk te stapelen en alleen te verkrijgen via Musk's in juni opgezette bedrijf The Brick Store LLC. Het bedrijf heeft een vergunningsaanvraag ingediend om een net aangekocht winkelpand in Hawthorne, een plaats ten zuiden van Los Angeles, te gaan verbouwen. Dit pand is niet zomaar gekozen, maar ligt pal boven de tunnel van waaruit het materiaal komt waarvan de stenen gemaakt zullen gaan worden.

Prima zaak natuurlijk, deze bakstenenverkoop, want dit is recycling van restmateriaal en Musk heeft al laten vallen dat ook de tunnelwanden gemaakt zouden kunnen worden van dit 'afval'. Verder kan The Boring Company op deze manier misschien wat centjes terugverdienen aan het boren van de tunnel.

Echt populair zijn deze samengeperste stenen echter niet in Californië. Weinig bouwbedrijven gebruiken deze zogenaamde Compressed Earth Blocks, omdat ze lastig te stapelen zijn en, omdat het lastig blijkt om bedrading en isolatie aan te leggen, maar Musk belooft dat eerste probleem omzeild te hebben met zijn 'Lego-model'. Aangezien Musk flink wat geld heeft liggen om nieuwe tunnels te boren, ongeveer 112 miljoen dollar, lijkt het erop dat hij toch startmateriaal zat heeft om het aan de markt te slijten.

Desnoods als tunnelwand.