FOK! Wat een weer: die gruwelwind neemt af

Een schone dag!  

Brrrrrrrrr..... dit was gisteren voor mij echt te dolletjes. Een briesende oostenwind, veel bewolking en een lage maximum temperatuur. Dit zijn wat mij betreft de vreselijkste dagen van dit seizoen. Ik merk het ook heel serieus aan mijn stemming. Bijna de hele dag kon het licht wel aan. En dan die wind, ik heb echt medelijden met de mensen die tegen de wind in moesten fietsen. IJmuiden kwam gewoon doodleuk aanzetten met een windkracht 8. De gevoelstemperatuur was daardoor dik onder het vriespunt. Ik had echt de mazzel dat ik er niet uit hoefde gisteren. Maar tegen een donkere en sombere lucht aan te kijken... nou nee. Dat is het ook net niet. 

Genoeg gemopperd. Vandaag gaat die bulderende ooster gelukkig wat aan de ketting. Hij blijft echter wel goed voelbaar. Aan zee nog kracht 4 tot 5, maar in het binnenland nog net 3 tot 4. Verder zijn er wolkenvelden, maar schijnt gelukkig ook het zonnetje weer wat vaker. Met name in het oosten en noorden. In het zuiden en westen zijn er meer wolkenvelden aanwezig. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

De komende dagen hebben we een afwisseling van zon en wolken. De wind is wat kalmer, maar echt zachter weer wordt het nog niet. Dat lijkt er tegen het weekend aan te komen, en dan neemt tevens de kans op regen toe. 

Tot van de week!  

Nederland

Erg grijs (Foto: DJMO)
Grijs was de afgelopen dagen vaak de hoofdkleur. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!