Zwolse basketballers naar 9-0, Donar slacht Weert

In de Dutch Basketball League blijft Landstede Basketbal met ijzeren vuist regeren. De debutanten van de Dutch Windmills uit Dordrecht werden in Zwolle vakkundig aan de kant geschoven: 76-49, de negende overwinning in negen wedstrijden voor de Zwollenaren.

Het Groningse Donar boekte de zevende zege in acht wedstrijden. Op bezoek bij het vrij dramatische Basketball Academie Limburg in Weert was het tweede kwart al een slachtpartij (15-34) en de Groningers gaven geen gas terug: 60-105, waardoor de Limburgers op een 0-9 record staan.

ZZ Leiden staat achter Landstede en Donar op de derde plek, nadat de ploeg thuis tegen Apollo Amsterdam de zesde zege pakte. Het ging nog redelijk gelijk op, maar een 25-9 derde kwart maakte een einde aan de Amsterdamse hoop. Leiden staat nu op 6-1, Amsterdam op 1-9.

New Heroes Den Bosch, de nummer vier in de competitie, had het lastig in Rotterdam. Feyenoord bleef prima in de buurt met een 38-40 ruststand, maar het derde kwart was doorslaggevend. De Bosschenaren wonnen uiteindelijk met 64-76 en komen op 6-2, tegen 3-7 voor Feyenoord.

Aris Leeuwarden en de Den Helder Suns maakten er een spannende partij van. De Friezen leken op weg naar de winst, maar met 1:41 op de klok stond het ineens weer gelijk: 83-83. Leonardo Eltink en Griffin Kinney hielpen Aris vanaf dat moment nog naar de winst: 88-85, waardoor de ploegen op respectievelijk 4-5 en 3-7 staan.