Moeder gooit kinderen in bloedheet bad wegens rommelig bed

Het vertrouwen in de mensheid loopt door sommige figuren wel eens een flinke deuk op. De 26-jarige Amanda Reyer is zo'n figuur, net als haar vriend, ene Derrick Defoe.

Reyer had de bedden in de woning in Limestone County, in de Amerikaanse staat Alabama, netjes opgemaakt, maar wat deden haar 5-jarige zoon en 2-jarige dochter? Ja, die maakten er een rommeltje van, zo vertelde Reyer tegen de rechter.

Schandalig gedrag van de kinderen natuurlijk en dat moest dan ook afgestraft worden. "Mama heeft de bedden net opgemaakt, dan moet je er niet op gaan springen!", was wellicht een optie, maar Reyer wilde aan haar vriend duidelijk maken dat ze zulke ongehoorzaamheid niet pikt.

De enige mogelijke oplossing was dan ook om het bad vol te laten lopen met gloeiend heet water en de kinderen daar in te mieteren. Het water was zo heet dat de huid van het 2-jarige meisje zo los raakte dat het eraf gepeuterd had kunnen worden. 'Dat zal ze leren', dacht moederlief misschien.

Het meisje had brandwonden op bijna driekwart van haar lichaam, maar overleefde de straf wel, net als haar broer. Reyer kreeg deze week haar straf te horen en komt er mogelijk genadiger af dan haar kinderen: ze mag 40 jaar rotten in een cel, met een beetje geluk mét opgemaakt bed. Haar vriend wacht zijn zaak nog af.