Sparta verliest koppositie ondanks late gelijkmaker tegen NEC

Sparta Rotterdam heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie niet kunnen verdedigen. Op bezoek bij NEC kwam de ploeg niet verder dan 1-1.

Trainer Henk Fraser miste veel spelers door blessures en de absentie van (jeugd)internationals, maar moest er toch het beste van zien te maken aangezien naaste concurrenten Go Ahead Eagles en FC Den Bosch eerder op de zondag al met een overwinning van het veld waren gestapt. Alleen een driepunter volstond, maar die kwam er niet tegen een verdienstelijk spelend NEC.

De Nijmegenaren begonnen goed aan het duel en zagen de inzet al na zeven minuten beloond met een prachtige treffer van Sven Braken. Met een fraai schot in de verre bovenhoek zette hij zijn ploeg op voorsprong, in de wetenschap dat Sparta al sinds de eerste speelronde niet had verloren.

NEC kwam zelfs dichtbij de 2-0, maar Tom Overtoom raakte de lat met een vrije trap en amper twintig seconden laten probeerde hij het nog eens met een afstandsschot en ditmaal tartte hij de paal. Dure pech zo bleek, want Sparta vocht zich met pijn en moeite terug in het duel en zag zich in de 84e minuut beloond voor de inzet: Abdou Harroui scoorde met een vernuftig balletje.

Edouard Duplan was even later nog dichtbij de winnende, maar een rake kopbal zou te veel van het goede zijn geweest voor de zuinig spelende nummer twee van de competitie. NEC klimt dankzij het puntje naar de achtste plaats , waar het een iets minder doelsaldo heeft dan Jong PSV. Na speelronde nummer veertien is het Go Ahead Eagles dat aan de leiding gaat, één punt voor Sparta en Den Bosch.

Overige uitslagen Keuken Kampioen Divisie zondag
MVV Maastricht - Roda JC Kerkrade 2-0
FC Twente - Go Ahead Eagles 0-1
Telstar - FC Den Bosch 1-4
N.E.C. - Sparta Rotterdam 1-1