Schreeuwende en provocerende Price wint Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Grand Slam of Darts. De drievoudig regerend kampioen ging zondag in de halve finales onderuit tegen Gary Anderson, die eerder alleen in 2011 de finale haalde - daarin was Phil Taylor te sterk.

Het ging lang gelijk op, tot Anderson op 10-7 een eerste gaatje wist te slaan. Met een 118-finish breidde de Schot dat wat uit, maar finishes van 100 en 124 hielpen Van Gerwen terug in de wedstrijd: 11-11. Vanaf dat moment was het gedaan met de Brabander, die zag hoe Anderson het met een 104-finish afmaakte: 16-12.

Gerwyn Price is de andere finalist, nadat de Welshman afrekende met Mensur Suljovic. De Oostenrijker was aanvankelijk veel sterker dan Price, die door onder meer een 170-finish zo nu en dan een leg pakte. Het stond zelfs 10-5 voor Suljovic, maar de Welshman wist zich knap terug te knokken naar 12-12 en maakte het met een finish van 100 af: 16-12.

Om ongeveer 20.10 uur gaat de finale van start in Wolverhampton.

Update 23.33 uur
Price heeft de Grand Slam of Darts en daarmee zijn eerste major gewonnen. De constant schreeuwende, zuigende en provocerende Welshman werkte Anderson gigantisch op de zenuwen, waardoor de Schot hem zelfs even een zetje gaf. 

De tweevoudig wereldkampioen kwam op een 7-4 en 11-8 voorsprong, maar Price vocht zich terug. Vanaf 13-11 voor Anderson was het ineens klaar met de Schot: Price won vijf legs op rij en maakte het met een 60-finish af, waarna Anderson er zonder een felicitatie vandoor ging.