Anastasia Dobromyslova wint qualifier en keert na negen jaar terug op PDC WK

Anastasia Dobromyslova gaat voor de tweede keer deelnemen aan het wereldkampioenschap darts van de PDC. De Russin was in het Duitse Dusseldorf de beste op de allereerste qualifier voor dames buiten Groot-Brittannië. Het PDC WK breidt uit van 72 naa 96 darters en heeft twee plaatsen gereserveerd voor vrouwen. 

In 2009 was Dobromyslova al van de partij in Alexandra Palace. Ze wist zich toen te plaatsen als de qualifier uit Rusland, om in de voorronde te verliezen van Remco van Eijden. 

De grote namen in de qualifier sneuvelden stuk voor stuk. Corinne Hammond ging al in de eerste ronde eraf, de Nederlandse favorieten Aileen de Graaf en Sharon Prins waren in ronde drie de klos. Marjolein Noijens wist Hammond te verslaan, maar zij verloor in de kwatfinale van de Portugese Neuza Beatrix da Cunha Araujo. Die ging in de halve finale op haar beurt weer ten onder tegen de Duitse Silvia Dolores Keller, eveneens de bedwinger van Irina Armstrong en Dana Verhaegen (vrouw van Kim Huybrechts). De andere halve finale was het absolute topduel tussen Dobromyslova en de Japanse Mikuru Suzuki. De Russin won met 5-2 en walste vervolgens met liefst 6-0 over Dolores Keller heen. 

De damesqualifier van Groot-Brittannië en Ierland is op 25 november. Het PDC WK begint op donderdag 13 december en de finale is op nieuwjaarsdag. 

Rest of the World Women's Qualifier
Laatste 16
Mikuru Suzuki 4-2 Stefanie Lueck
Sayaka Kameo 4-2 Snezana Veljkovic
Karolina Podgorska 4-3 Vicky Pruim
Anastasia Dobromyslova 4-0 Baerbel Holst
Neuza Beatriz da Cunha Araujo 4-2 Vanessa Zuidema
Marjolein Noijens 4-2 Karina Nagapetynants Kaenzig
Dana Verhaegen 4-1 Jana Bormann
Silvia Dolores Keller 4-3 Irina Armstrong

Kwartfinales
Mikuru Suzuki 4-1 Sayaka Kameo
Anastasia Dobromyslova 4-1 Karolina Podgorska
Neuza Beatriz da Cunha Araujo 4-0 Marjolein Noijens
Silvia Dolores Keller 4-2 Dana Verhaegen

Halve finales
Anastasia Dobromyslova 5-2 Mikuru Suzuki
Silvia Dolores Keller 5-2 Neuza Beatriz da Cunha Araujo

Finale
Anastasia Dobromyslova 6-0 Silvia Dolores Keller