Van Gerwen ten koste van Clayton naar halve finales Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de Grand Slam of Darts. De Brabantse nummer één van de wereld won in de kwartfinales moeizaam met 16-12 van Jonny Clayton.

Twee snelle openingslegs werd gevolgd door twee breaks. Met een 84-finish was het 3-2, waarop Clayton twee 180’ers op rij vuurde. De zevende dart eindigde ver onder de triple, om met een bulls-eye 84-finish wel 3-3 te maken. De Welshman ging brutaal door met een 142-finish voor de nieuwe break en MvG sloeg weer terug met een twaalfdarter via een 124-finish (4-4). Weer volgden twee breaks voor 5-5.

Bij Clayton zakte zijn niveau waardoor Van Gerwen uit kon lopen naar 8-5. Hij herpakte zich optijd en bij Van Gerwen werd het wat slordiger. Het werd daardoor 8-8. Het liep in evenwicht naar 10-10, door de 111-finish van The Ferret. Op 11-11 ging de turbo aan bij de Nederlander en met twee elfdarters werd het 13-11. Van Gerwen brak Clayton voor de vijfde keer in de wedstrijd en liep uit naar 15-11 en kon het zich zelfs veroorloven om liefst acht matchdarts te laten liggen. 

Van Gerwen nam met de zege revanche voor de verrassende nederlaag die hij vorige week zondag in de groepsfase leed tegen Clayton. Hij ging toen ondanks een gemiddelde van 107,92 met 5-4 onderuit. Zondagmiddag wacht in de halve finales Gary Anderson. De andere halve finale gaat tussen Gerwyn Price en Mensur Suljovic.