Vernay wint eerste race van WTCR in Macau

Audi-coureur Jean-Karl Vernay heeft zaterdag de eerste race van de FIA World Touring Car Cup gewonnen. De Fransman nam op het stratencircuit van Macau in de derde ronde de leiding en stond die positie niet meer af. Tom Coronel profiteerde van pech bij anderen en eindigde als dertiende.

De Brit Rob Huff had tijdens de kwalificatie op vrijdag de snelste tijd neergezet. Ondanks een goede start werd de Volkswagen-coureur op het lange rechte stuk voorbij gereden door Yvan Muller in zijn Hyundai en Vernay.

2018 FIA WTCR Macau - crash Bennani / Vervisch
2018 FIA WTCR Macau - crash Bennani / Vervisch (Foto FIA WTCR)

Het ruim zes kilometer lange stratencircuit in de voormalige Portugese kolonie is berucht vanwege de smalle breedte en haakse bochten. Het duurde dan ook niet lang voor het mis ging. Mehdi Bennani en Frédéric Vervisch kwamen met elkaar in aanraking en de doorgang werd geblokkeerd met als gevolg een safety car.

In de derde ronde volgde de herstart. Dankzij een slipstream nam Vernay de leiding over van Muller. In de bochtige delen van het circuit waren Muller en Huff duidelijk sneller en moest Vernay verdedigen.

2018 FIA WTCR Macau - podium race 1
2018 FIA WTCR Macau - podium race 1 (Foto FIA WTCR)

Halverwege de race raakte Gordon Shedden de vangrail en kwam dwars op het circuit te staan. De race werd tijdelijk gestopt. Na de herstart opnieuw hetzelfde beeld, leider Vernay met zijn aerodynamische Audi erg snel op het rechte stuk en zijn twee achtervolgers beter in de bochtige delen. In de laatste vier ronden kwam de positie van de Fransman niet echt meer in gevaar. Zijn landgenoot Muller werd tweede en Huff derde.

De leider in het kampioenschap Gabriele Tarquini moest starten vanaf de zevende plaats maar wist op te klimmen naar plaats vier. In het algemene klassement heeft de Italiaan nu 33 punten voorsprong op Muller. In totaal zijn er nog 55 punten te verdelen in race 2 en 3 op zondag.

2018 FIA WTCR Macau - Tom Coronel (Bron: Youtube)