Sparta wil Duarte niet tussentijds laten gaan

Sparta Rotterdam is niet van plan om mee te werken aan een tussentijds vertrek van jeugdinternational Deroy Duarte. Hij zou naar Italië kunnen.

Onlangs kwam naar buiten dat Udinese hem graag zou willen inlijven, maar technisch manager Henk van Stee gooit de deur preventief dicht namens de Rotterdammers. De huidige selectie moet bijeen blijven om een gooi te doen naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

"Laten we vooropstellen dat wij helemaal geen spelers gaan verkopen. Zeg nooit nooit in de voetballerij, maar de club staat er financieel goed voor en we hebben allemaal een sportieve doelstelling: promoveren naar de Eredivisie", tekent RTV Rijnmond op uit zijn mond. Duarte speelde dit seizoen tot nu toe elf keer in de basis.

Van Stee sluit een vertrek dan ook uit. "Ik hoorde laatst dat alles vloeibaar wordt met geld, maar we hebben dit seizoen niet de intentie om Duarte te laten gaan", benadrukt hij. Ook heeft Udinese zich volgens hem nog niet officieel gemeld voor de middenvelder, die nog een contract heeft tot de zomer van 2021. "We hoeven daar niet geheimzinnig over te doen. Er is geen officieel bod gekomen van Udinese."