Jong Oranje kan geen vuist maken tegen Duitsers

Het gerenoveerde Jong Oranje is gestart met een afgetekende nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. In Offenbach am Mein werd het 3-0.

Jong Oranje greep naast een ticket voor het EK 2019, dus is het vizier al gericht op de daarop volgende kwalificatiecyclus. Daarom heeft bondscoach Erwin van de Looi nadrukkelijk gekozen voor jonge spelers die over drie jaar ook nog hun opwachting mogen maken als het EK van 2021 wordt bereikt.

De Duitsers plaatsten zich wel voor het eindtoernooi en hebben daardoor een aanmerkelijk oudere selectie, met meer ervaren spelers. In het onderlinge duel liet zich ook duidelijk gelden. Met de debutanten Deyovaisio Zeefuik, Armando Obispo, Dani de Wit, Deroy Duarte en Tahith Chong vocht Jong Oranje voor wat het waard was, maar de ploeg kon ook met de nieuwe aanvoerder Justin Kluivert het verschil niet maken.

Aan de overzijde was het al snel raak toen De Wit hands maakte en de scheidsrechter een strafschop gaf, die door Phillipp Ochs werd benut. Na rust maakte Albdelhamid Sabiri van dichtbij de 2-0 en Törles Knöll zette kort voor tijd zelfs de 3-0 op het scorebord. Die score had hoger uit kunnen vallen, maar Justin Bijlow hield onder meer Levin Öztunali van scoren af.