PVV vraagt spoeddebat aan over As Soennah

De PVV in de Haagse gemeenteraad heeft een spoeddebat aangevraagd over de As Soennah-moskee in de commissie bestuur voor de vergadering op 21 november 2018. Dit debat is aangevraagd naar aanleiding van het bericht in het Algemeen Dagblad waarin valt te lezen dat de As-Soennah moskee in Den Haag toch weer een prediker in huis haalt die geweld tegen vrouwen goedkeurt.

De ultra-orthodoxe Ahmed Salam preekt vandaag in Den Haag in het vrijdaggebed. Imam Salam werd bekend omdat hij in het verleden zeer omstreden uitspraken deed dat mannen hun vrouw mogen slaan als ze zich niet houdt aan haar echtelijke plichten.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Het is toch ongelooflijk dat er wéér een haatimam mag preken in de As Soennah-moskee. Na het goedkeuren van vrouwenbesnijdenis wordt er nu een haatbaard uitgenodigd die het slaan van vrouwen promoot. Deze moskee is een gevaar voor onze samenleving. Het is hoogtijd dat de burgemeester deze islamitische haathut permanent sluit ter handhaving van de openbare orde en veiligheid. Opflikkeren met die lui!”