Agent breekt arm bij achtervolging

Dinsdagmiddag brak een politieman zijn arm, nadat hij door de auto van een verdachte werd meegesleurd. Rechercheurs controleerden rond 14.45 uur op de Kanaaldijk N.W. in Helmond een auto, waarvan zij het vermoeden hadden dat de inzittenden zich bezig hielden met dealen. In de auto zaten twee personen en de bestuurder werd via het geopende portierraam door een collega, die zich kenbaar maakte als politieman, aangesproken.

De bijrijder stapte ondertussen uit de auto. De collega’s zagen dat de bestuurder in het bezit was van drugs. De rechercheur pakte hem vervolgens door het geopende portierraam vast en vertelde hem dat hij was aangehouden. De man begon zich meteen los te trekken, waarop hij door de collega in een krachtige greep werd vastgehouden.

De verdachte wist echter zijn auto te starten en trapte meteen het gaspedaal in. Hij ging er hard vandoor, terwijl de politieman hem nog altijd stevig vast had. Dit resulteerde erin dat deze collega met zijn bovenlichaam hangend in die auto, een stuk werd meegesleurd. De bestuurder bleef zijn snelheid verhogen en bleek niet voornemens te zijn om te stoppen.

Tegen het verkeer in
Omdat de bestuurder niet stopte, zelfs alleen harder ging rijden, maar ook op de baan voor tegemoetkomend verkeerd terecht kwam, had de rechercheur geen andere keuze dan zijn stevige greep los te laten en zich op het asfalt te laten vallen. Hij kwam hard terecht en rolde een flink stuk door. Daarbij brak hij, naar later bleek, zijn pols. De collega deed aangifte van poging doodslag. De bijrijder werd ter plekke aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij drugshandel. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder. Ze hebben een vermoeden wie de man is, maar hebben hem vooralsnog niet aan kunnen houden. Een woordvoerder van de politie: "Graag komen we in contact met getuigen die gezien hebben wat er met onze collega gebeurde. We roepen hen met klem op om zich te melden bij de districtsrecherche in Helmond via het landelijke politienummer 0900-8844."

Agent breekt arm bij achtervolging (Foto: stockfoto politie.nl)
Agent breekt arm bij achtervolging (Foto: stockfoto politie.nl)