Corrie van der Valk kwam vlak na vermissing om het leven

Op 7 januari 2001 verdween Corrie van der Valk, nadat ze 's-ochtends nog een kop koffie met haar man Nico had gedronken. Omdat Corrie en Nico elk hun eigen leven leidden, was het niet direct duidelijk dat ze nooit meer terug zou keren in haar villa in Nederasselt (nabij Nijmegen). Pas drie weken later, op 27 januari, sloegen haar kinderen alarm omdat ze niet op een verjaardag was verschenen. 

In de jaren erna werd er veel gespeculeerd over wat er met de destijds 58-jarige vrouw was gebeurd. Zo zou ze naar India zijn afgereisd waar ze in een sekte terecht gekomen zou zijn, ze zou vermoord zijn door een criminele bende of ze zou zelfmoord hebben gepleegd. Echtgenoot Nico werd korte tijd verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning en werd opgepakt. In 2003 werd hij officieel buiten verdenking gesteld en in 2006 werd Corrie officieel doodverklaard. 

Eveneens 17 jaar geleden vond er een treinongeval plaats bij Namen in België. Daarbij kwam ook een vrouw om het leven. Omdat het lichaam van de vrouw zo ernstig verminkt was kon ze niet worden geïdentificeerd en werd het lichaam anoniem begraven. Onlangs is de dienst Vermiste Personen in België begonnen met het systematisch opgraven van anonieme overledenen, om zo via DNA alsnog de identiteit te kunnen achterhalen. Gisteren werd bekend dat dit anonieme slachtoffer Corrie van der Valk is. 

Op deze manier is nu naar boven gekomen dat Corrie van der Valk dus al kort na haar vermissing in België om het leven is gekomen. Nog steeds wordt zelfmoord niet uitgesloten aldus een familielid: "We zijn bedroefd, maar ook opgelucht dat er na zoveel jaar duidelijkheid is." De familie komt later vandaag met een uitgebreidere verklaring.