Federer verslaat Anderson in twee sets en bereikt halve finale ATP Finals

Roger Federer en Kevin Anderson hebben zich geplaatst voor de halve finales op de ATP Finals in Londen. Federer won in twee sets van de Zuid-Afrikaan Anderson: 6-4, 6-3.

Federer had in het derde en laatste groepsduel genoeg aan een set om door te gaan. Anderson was al zeker van de halve finales, toen de Oostenrijker Dominic Thiem eerder op de dag had gewonnen van de Japanner Kei Nishikori in twee sets.

Thiem had nog een kans op een plaats bij de laatste vier op het eindejaarstoernooi van de ATP, maar dan moest Anderson wel ruim winnen van de 37-jarige Federer. Nadat de Zwitser de eerste set had gewonnen was duidelijk dat Anderson en Federer zich hadden geplaatst voor de halve finales.

Alleen moest nog duidelijk worden wie de nummer één van de poule zou worden. Federer die een degelijk niveau haalde zou ook de tweede set winnen, waardoor hij als nummer één van de poule naar de halve finale trekt. Anderson is de nummer twee in de poule en speelt in de halve finale waarschijnlijk tegen Novak Djokovic.