Taxichauffeur sleurt passagiere meters mee

De recherche doet onderzoek naar een incident met een taxi waarbij een 42-jarige vrouw gewond is geraakt. De vrouw nam op vrijdag 9 november rond 21.45 uur een taxi vanaf het Centraal Station richting Amsterdam-West. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, kregen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit.

De vrouw had op dat moment het portier al geopend, maar voordat ze de taxi goed en wel kon uitstappen, gaf de taxichauffeur gas met als gevolg dat de vrouw enkele meters werd meegesleurd en daarna uit de taxi viel. De chauffeur reed vervolgens weg. De vrouw bleef gewond op de weg liggen en meerdere omstanders bekommerden zich direct om haar. Het lukte haar om zelfstandig naar huis te komen, waar alsnog de hulpdiensten werden ingeschakeld. Een arts stelde vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen heeft opgelopen.

De recherche doet onderzoek om erachter te komen wie de taxichauffeur is. Camerabeelden worden bekeken om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Het signalement van de chauffeur luidt als volgt: een man van ongeveer 20 jaar oud met een lengte tussen de 1.70 en 1.80 meter. Hij heeft een lang symmetrisch, glad geschoren gezicht met donkere ogen en kort geknipt donker haar.  De man, met een lichte huidskleur, sprak Engels met een Nederlands accent. Ook had hij een vrij lage stem. De taxi waar hij in reed was een 5-deurs model zonder schuifdeuren en licht van kleur.