Duizend games voor Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft deze week een belangrijke mijlpaal bereikt: er zijn meer dan duizend games beschikbaar voor Nintendo’s hybride console. Dat wordt gevierd met een nieuwe video van de grootste releases van de afgelopen jaren.

Sommige platforms mogen blij zijn als er überhaupt duizend games voor uitkomen gedurende hun generatie, maar de Nintendo Switch heeft dit aantal bereikt in twintig maanden. Dat voor dit aantal de Nintendo eShop overspoeld is door kleine releases en ontelbare indies, laat Nintendo voor de gelegenheid even buiten beschouwing. Het is hoe dan ook een gigantisch aantal.

Om de mijlpaal te vieren heeft Nintendo een nieuwe trailer online gezet voor de Switch, waarin de diversiteit getoond wordt van de grootste releases van de afgelopen jaren. Zo zien we onder andere Super Mario Party, Splatoon 2, Fortnite, Dark Souls, Diablo III en Super Smash Bros. Ultimate voorbij komen. Die laatste is onlangs gold gegaan en veel mensen wachten gespannen tot de release van de game op 7 december. Bekijk de video hieronder.