Leidse basketballers door in Europa, ook Donar en Den Bosch winnen

De basketballers van ZZ Leiden hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Europe Cup. De ploeg boekte in Roemenië een nipte zege op CSM CSU Oradea: 72-76, de vierde zege in vijf wedstrijden en daarmee genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Leiden pakte in het eerste kwart tien punten voorsprong tegen de Roemeens kampioen en die voorsprong was in het restant van de wedstrijd genoeg. Oradea pakte steeds een paar puntjes terug, maar Leiden hield stand en won, onder meer dankzij de 26 punten van Darius Thompson en de 21 punten en 8 assists van Maurice Watson Jr.

Donar speelde thuis in Groningen tegen Pinar Karsiyaka en boekte eveneens een zege. De Turken namen een voorsprong in het eerste kwart, maar vooral een ijzersterk laatste kwart hielp de Groningers naar de winst: 89-83. Op 20 november speelt Donar thuis tegen het Belgische Spirou Charleroi de laatste groepswedstrijd, waarbij winst in elk geval voldoende is voor de tweede ronde.

Ook New Heroes Den Bosch heeft nog alle kans op het bereiken van de volgende ronde. De ploeg kwam in eigen thuis al snel op voorsprong tegen Ironi Ness Ziona uit Israël en dat gaven de Brabanders niet meer weg: 102-87, met Devon van Oostrum (22 punten) als topschutter. Op 21 november speelt Den Bosch in Rusland tegen Avtodor Saratov in de laatste groepswedstrijd, bij winst zijn de Brabanders door naar de volgende ronde.