Politie neemt 101 kg (illegaal) vuurwerk in beslag

Na onderzoek kreeg de politie in Den Haag het vermoeden dat er bij een aantal adressen illegaal vuurwerk lag opgeslagen. Hierop besloten agenten van het Vuurwerkteam op dinsdag 13 november vijf adressen te bezoeken. In totaal nam de politie tijdens de actie ruim 100 kilo vuurwerk in beslag. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen vijf verdachten.

Het team  controleerde in totaal vijf verdachte adressen in Loosduinen, Scheveningen en Segbroek. Bij het eerste adres was het al raak en troffen agenten 2 kilo illegaal vuurwerk aan. De verdachte op een volgend adres had 81 kilo consumentenvuurwerk en 6 kg illegaal vuurwerk thuis opgeslagen. Bij een derde verdachte troffen agenten 12 kilo illegaal vuurwerk aan. Bij twee adressen trof de politie niets aan, echter worden zij wel als verdachte gehoord voor voorbereidingshandelingen. Dit, omdat het vermoeden bestaat dat zij wel illegaal vuurwerk hebben besteld.

Een speciale transporteur verpakte het in beslag genomen vuurwerk direct in antistatische zakken en speciale dozen en voerde het daarna af. De vijf verdachten worden gehoord en er zal nader onderzoek worden verricht door het Vuurwerkteam.

Nu, maar ook vorig jaar, coördineerde hoofdagent Marco een soortgelijke vuurwerkactie. “Twee ouders van minderjarige verdachten belden mij een aantal maanden later nog op om mij te bedanken. Zij vertelden mij dat hun minderjarige kinderen beiden goed inzicht hebben kregen in de materiële - en gezondheidsschade wat illegaal vuurwerk kan veroorzaken. Een van hen gaf hierover een presentatie op een school. En dat vind ik erg positief”, aldus Marco.

Politie neemt 101 kg (illegaal) vuurwerk in beslag (foto politie.nl)
Politie neemt 101 kg (illegaal) vuurwerk in beslag (foto politie.nl)