Van den Hoogenband nieuwe chef de mission van TeamNL

Voormalig topzwemmer Pieter van de Hoogenband is door NOC*NSF benoemd tot chef de mission van de Nederlandse ploeg op de Olympische Spelen van 2020. De 40-jarige Brabander is de opvolger van Maurits Hendriks.

Als drievoudig Olympisch kampioen kennen de spelen weinig geheimen voor Van den Hoogenband. In het verleden heeft hij al te kennen gegeven de rol van chef de mission te ambiëren. Van den Hoogenband maakt komend jaar zijn debuut als aanvoerder van TeamNL tijdens de Europese Spelen in Minsk. Esther Vergeer zal de functie vervullen bij de paralympische ploeg.

“We hebben voor deze beide chefs gekozen vanwege hun grote en veelzijdige ervaring in de topsport.”, aldus Maurits Hendriks, technisch directeur. “Zij hebben bij eerdere uitzendingen laten zien dat zij goed in staat zijn om tijdens de Spelen onze sporters optimaal te laten presteren. Ik werk al enige tijd met hen samen en neem Esther en Pieter dan ook met veel vertrouwen op in de teams voor de Europese, Olympische en Paralympische Spelen.”