FOK! Wat een weer: droog

Het wordt vandaag op de meeste plaatsen vrij zonnig, al drijven er ook velden hoge bewolking over, vooral in het westen en noorden. In het uiterste noorden is het vanmorgen echter eerst nevelig met op veel plaatsen laaghangende bewolking. Het blijft droog en de maxima liggen rond 12°C. De overwegend matige wind is zuidelijk en draait in de middag in het zuiden naar zuidoost.

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen. Het wordt nevelig en lokaal kan er ook mist ontstaan. Langs de westkust kan er bovendien lage bewolking voorkomen. De zuidoostenwind is zwak tot matig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in Zeeland tot ongeveer 2°C verder landinwaarts met op meerdere plaatsen vorst aan de grond.

Donderdag overdag is het in het overgrote deel van het land zonnig maar langs de westkust kunnen nog steeds enkele (lage) wolkenvelden voorkomen. Eventuele mist lost later in de ochtend of begin van de middag op. De middagtemperatuur varieert van 10°C in het noorden tot plaatselijk 14°C in het zuiden. De wind draait naar oost tot zuidoost en blijft zwak tot matig.

De dagen daarna, droog met flinke zonnige perioden. Aanvankelijk nog temperaturen boven normaal, geleidelijk dalend naar beneden normaal. (Bron: KNMI)

Nederland

Mooie lucht in Santopetar (in Spanje) (Foto: Kroezel)
Mooie lucht in Santopetar (in Spanje) (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!