FOK! Wat een weer: einde weerberichten!

Goedemorgen!

Na lang beraad hebben mijn collega's Monique, Frank en ik besloten om een einde te maken aan de weerberichten op FOK! Om de doodeenvoudige redenen dat er gewoon 'geen weer' meer is. De atmosfeer heeft ervoor gekozen om een heel jaar lang hogedrukgebieden op ons af te sturen, en ze besloot om er de komende weken nog een schepje bovenop te doen.

Dit pikken wij dus niet en we hebben daarom besloten onze atmosfeer maar te gaan negeren en ons te concentreren op andere bezigheden. FOK! zal nu wel zonder uw vaste weercrew door moeten gaan, maar aan alle mooie liedjes komt natuurlijk een eind. 

Ook ik ben jullie zeer dankbaar voor alle reacties op mijn weerberichten die ik vanaf 2012 heb mogen maken. Mijn grootste succes was tijdens een winterse episode een aantal jaar geleden, en toen kwamen we tot ruim 16.000 views voor een weerbericht. Daar zal ik altijd dankbaar voor blijven. 

Het doet echt pijn in mijn hart om afscheid van jullie te nemen, maar ik zal altijd aan jullie blijven denken.  

Voor de laatste keer dan nog maar even een update van het weer. Dit weekend en ook gisteren viel er nog enige regen. Over het algemeen viel er de afgelopen dagen tussen de 5 en 20 mm. Opnieuw was het zuidwesten het natst. Gisteren was ons een lange regendag beloofd, echter voor het middaguur was aangebroken was het op veel plaatsen alweer droog. Rond een uur of 3 was het overal alweer droog. Veel regen viel er zeker niet. De meeste plekken kwamen tussen de 3 en 6 mm. En dat was het weer voorlopig.

Vanochtend kan er in de kustgebieden nog een enkele bui vallen. Vanmiddag is het dan vrijwel overal droog en breekt de zon steeds vaker door. De maxima liggen rond de 11 graden en de vrij krachtige zuidwestenwind neemt in de loop van de dag geleidelijk af.

En dan de reden van ons stoppen. Er ontwikkelt zich een enorm hogedrukgebied boven Europa. echt een krachtpatser van meer dan 1040 hPa, en aan het eind van de week ontwikkelt zich boven Scandinavie een hogedrukreus. Deze hogedrukgebieden gaan ons weer zeker 2 weken bepalen. Ik heb echt nog nooit zo'n droge neerslagpluim gezien als de huidige. Zelfs de afgelopen zomer LEKEN ze nog 'natter'.

We krijgen wel geleidelijk aan koudere lucht. Deze week is het nog 10 tot 12 graden, maar daarna draait de wind naar het oosten en komt de afkoeling op gang. In het weekend nog een graad of 8, maar als er laaghangende bewolking aanwezig is, kan het kwik ook lager komen te liggen. Begin volgende week worden maxima rond de 5 graden verwacht.

Nou, tot ziens allemaal, en ook dank namens Frank en Monique.  

.

.

.

.

Natuurlijk laten we jullie niet in de steek, dit is satire. We zullen jullie in goede en slechte tijden blijven voorzien van het weerbericht!  

Nederland

Schemering in de trein (Foto: DJMO)
Schemering. Monique zat in de trein en legde dit mooie plaatje vast. ( Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!