Ook Monaco kansloos tegen doelpuntenmachine PSG

AS Monaco heeft aan den lijve ondervonden hoe groot de aanvallende stootkracht van Paris Saint-Germain is. Op eigen veld verloor het met 0-4.

Onder leiding van Thierry Henry draait Monaco nog niet best, maar zo hulpeloos als tegen PSG was de ploeg het hele seizoen nog niet. De van een blessure teruggekeerde Edinson Cavani luisterde zijn terugkeer bij de koploper op met een hattrick. Daarmee was hij de eerste speler van de Parijzenaars die dat tegen Monaco flikte sinds Carlos Bianchi het in 1979 deed.

Binnen vier minuten opende hij al de score en dat was te danken aan Neymar. De Braziliaanse vedette profiteerde van zwak uitverdedigen en schoot de bal hard naar de tweede paal, waar Cavani al klaarstond om het laatste zetje te geven. Amper zeven minuten later werd de marge verdubbeld toen Neymar ditmaal oog had voor Moussa Diaby. De jonge middenvelder gunde de eer aan Cavani, die voor zijn tweede goal tekende.

Vanaf dat moment wist Monaco al dat het een lange avond zou worden, maar de hekkensluiter liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden door de ongeslagen lijstaanvoerder. Jordi Mboula kreeg een kans, maar schoot te gehaast. Dat deed Julian Draxler aan de overzijde een stuk beter, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Acht minuten na rust tekende Cavani voor zijn derde dankzij weer een assist van Diaby. Na een uur spelen had hij zijn vierde kunnen maken toen Kylian Mbappé in de zestien werd neergelegd, maar Neymar is de vaste strafschoppennemer bij PSG en hij faalde niet. In het resterende half uur werd Monaco helemaal zoek getikt en was men dankbaar dat het eindsignaal werd bereikt zonder verdere schade. PSG heeft tot nu toe al haar dertien duels gewonnen in Frankrijk en de voorsprong op nummer twee Lille bedraagt al dertien punten.

Na afloop ging veel aandacht uit naar de VAR. Tot driemaal toe werd het zestal leidsmannen op het veld gecorrigeerd bij beslissende situaties. Zo werden beide treffers voor rust afgekeurd door de arbiter in het veld, maar de videoscheidsrechter liet weten dat beide doelpunten van Cavani moesten worden goedgekeurd. Na rust werd een treffer van Kylian Mbappé geldig verklaard, maar op aanraden van de VAR toch weer geannuleerd.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Girondins de Bordeaux - Caen 0-0
Olympique Marseille - Dijon 2-0
Stade Rennes - Nantes 1-1
AS Monaco - Paris Saint-Germain 0-4