Horner: "Ocon heeft geluk dat het slechts een duw was"

Max Verstappen leek vandaag op weg naar de zege in de Grand Prix van Brazilië, maar na een aanvaring met Esteban Ocon moest hij uiteindelijk genoegen nemen de tweede plaats. Na afloop van de race was er nogmaals een confrontatie tussen de twee, waarbij Red Bull-teambaas Christian Horner vind dat Verstappen zich nog goed ingehouden heeft.

"Om eerlijk te zijn, Esteban is goed weggekomen met een duwtje," aldus Horner tegenover Sky Sports. "Ik denk dat Max zich behoorlijk heeft ingehouden. Dit heeft hem een Grand Prix-overwinning gekost. Hij heeft alles gegeven met een beschadigde auto.”


Horner drukte Verstappen direct na de race op het hart dat hij zich moest blijven beheersen. "Dat deed ik, omdat hij een overwinning verloor terwijl het niet zijn fout was. Dat is enorm frustrerend voor hem en voor het team. Ik begrijp absoluut niet wat Ocon aan het doen was. Als je een achterblijver bent, moet je je niet gaan bemoeien met de leider. Hij ligt een ronde achter. Hij heeft niet de snelheid en hij klapt zijn auto aan de binnenkant. Dit sloeg nergens op.”