FOK! Wat een weer: regenachtig

Het is bewolkt en in de zuidelijke helft zijn er perioden met regen. In de loop van de ochtend breidt de regen zich over het hele land uit. In de middag wordt het in het zuidoosten en oosten tijdelijk droog en kan de zon even doorbreken, elders regent het langdurig. Pas in de avond wordt het van het zuidwesten uit overal droog en klaart het geleidelijk op. Op veel plaatsen wordt het niet warmer dan 12°C, in het uiterste zuidoosten wordt het met wat zon in de middag erg zacht, mogelijk 17°C. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. Later in de middag en in de avond wordt de wind overal zuid tot zuidwest, zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig.

In de nacht naar dinsdag is er aanvankelijk weinig bewolking en langs de noordwestkust is er een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land komen er enkele buien voor. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 12°C. De wind wordt overal zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag en avond neemt de wind geleidelijk af (Bron: KNMI).

Nederland

Avond in Londen (Foto: Iteejer)
Avond in Londen (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!