Uitslag Heracles Almelo - Feyenoord

Op bezoek bij Heracles Almelo heeft Feyenoord de zevende zege van het seizoen geboekt. In het onderlinge duel stond de derde plaats op het spel.

Voor rust was Heracles zeker niet de mindere, maar Kristoffer Peterson kwam niet verder dan de paal. De Zweed ging dit seizoen als een komeet van start in de Eredivisie, maar de laatste weken heeft hij veel meer moeite om het net te vinden. Ook Lerin Duarte kon doelman Justin Bijlow niet passeren en langzaam maar zeker groeide Feyenoord in het duel.

De Rotterdammers traden zonder de geblesseerde clubtopscorer Robin van Persie aan en zijn gemis liet zich voelen bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Voorin was het spel stroperig, al kwam men in de slotfase van het eerste bedrijf tot twee prima kansen. Janis Blaswich moest voorkomen dat Vilhena tot scoren kwam en kort na rust wist hij een vrije trap van Steven Berghuis te pareren.

Na een uur spelen moest hij zich toch gewonnen geven. Nicolai Jörgensen kopte raak uit een hoekschop. Dat deed hij via de doelman, die als maker van een eigen goal de boeken in gaat. Ook Jens Toornstra liet zijn naam noteren op het scoreformulier. Kort na de openingstreffer maakte hij een fraaie aanval via Berghuis en Calvin Verdonk af. De lat voorkwam vervolgens nog de 0-3 van Berghuis.

Heracles Almelo

0 - 2

Feyenoord

     59' Blaswich (ed)
 63' Toornstra
 
 Gele kaart: v. Hintum, Merkel, (Heracles Almelo), Nieuwkoop, (Feyenoord)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 11.754
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers
Sama
v.d. Buijs
v. Hintum
Osman
Merkel
Duarte (Drost/71)
Kuwas
Dalmau (Vermeij/80)
Peterson (Dos Santos/71)
  Bijlow
Nieuwkoop
v. Beek
v.d. Heijden
Verdonk
Clasie
Toornstra
Vilhena
Berghuis
N. Jörgensen (Vente/81)
Larsson (El Hankouri/86)