Vlap: "De club is altijd in me blijven geloven"

Michel Vlap blijft met beide benen op de grond staan na zijn goede start van het seizoen bij sc Heerenveen.

In elf competitiewedstrijden was de 21-jarige middenvelder zes keer trefzeker en gaf hij één assist. "Mensen gaan opeens een beetje gek doen, hè. Meteen na de wedstrijd tegen AZ werd al gevraagd of er interesse was van andere clubs", vertelt Vlap in gesprek met De Telegraaf. "Jongens, laten we nu niet allemaal de kolder in de kop krijgen. Eerst dit niveau maar eens vasthouden. Ik mag heel blij zijn als ik straks op tien, twaalf doelpunten eindig."

Vlap doorliep de jeugdopleiding van de Friezen, maar had het daar niet altijd makkelijk. "Door een groeispurt ging ik in een jaar een halve meter de lucht in. Overal kreeg ik last. Trainingen gingen slecht. En ondertussen zat mijn toenmalige trainer me continu achter de broek. Nu weet ik: hij deed dat om me mentaal sterker te maken. Maar toen vond ik het heel moeilijk. Regelmatig kwam ik huilend thuis. Ik overwoog op een gegeven moment zelfs om er helemaal mee te stoppen."

De in Sneek geboren rechtspoot veroverde in de loop van vorig seizoen een basisplaats en is dit seizoen alom vertegenwoordigd in de vaste elf. Toch geldt hij als een laatbloeier. "Neem Kik Pierie, met wie ik ook in de jeugd voetbalde. Hij heeft onderweg nooit ergens problemen gehad. Altijd ging hij als een speer. Ik had het vaak lastig, heb het op mijn eigen manier gehaald. Dat is trouwens ook een compliment voor Heerenveen. Ik kwam als zesjarig jochie in de opleiding, zakte een paar jaar weg en kwam uiteindelijk tóch bovendrijven. Omdat de club altijd in me is blijven geloven."