Sterling ondertekent onder nieuw contract bij Manchester City

Raheem Sterling heeft zijn contract bij Manchester City verlengd. De 23-jarige aanvaller is nu tot medio 2023 aan de Engelse kampioen verbonden.

Goal wist vorige week al te melden dat Sterling en City mondeling akkoord waren over een nieuwe samenwerking. Vrijdagavond bracht de topclub naar buiten dat de handtekeningen zijn gezet. De Engelsman had een contract dat na volgend seizoen zou aflopen en nu tekent hij dus voor drie seizoenen bij.

Naar verluidt gaat Sterling in het Etihad Stadium een slordige 340.000 euro per week verdienen. In de zomer van 2015 kwam hij voor zestig miljoen euro over van Liverpool. Sindsdien speelde de aanvaller 154 officiële wedstrijden voor The Citizens, waarin hij 51 keer scoorde en 55 assists gaf.

"Ik ben blij om mijn contract te verlengen. Mijn ontwikkeling hier is ongelofelijk. Vanaf de dag dat ik hier arriveerde, heb ik het gevoel dat ik bij Manchester City op mijn plek ben", reageert Sterling op de officiële website van zijn club. "Het heeft zich uitbetaald en daarvoor ben ik dankbaar." Manchester City speelt zondag om 17:30 uur de kraker tegen Manchester United (thuis).