Basketballers Dutch Windmills blijven winnen, Weert blijft verliezen

De Dutch Windmills bleven bijzonder lekker bezig in hun eerste seizoen in de Dutch Basketball League. Thuis in Dordrecht won de ploeg donderdagavond van Aris Leeuwarden, alweer de vijfde opeenvolgende zege na het verliezen van de debuutwedstrijd.

Dankzij een sterk eerste kwart leek het erop dat de Friezen de Dordtse zegereeks mogelijk konden stoppen, maar de Windmills kwamen beetje bij beetje terug en namen het heft in handen. In het vierde kwart trok de ploeg de winst naar zich toe, vooral dankzij de wederom heerlijk spelende Shavon Coleman: 78-73, met 30 punten, 13 rebounds en 8 assists voor Coleman.

De Den Helder Suns boekten op bezoek bij Apollo Amsterdam hun tweede zege in acht wedstrijden. De Amsterdammers vielen in de slotfase volledig stil en Den Helder kon langszij komen, waarna de ploeg in overtime de winst pakte: 85-91. Boy van Vliet was met 36 punten bijzonder goed op dreef voor de Suns.

In Limburg gaat het er allemaal wat treurig aan toe: Basketball Academie Limburg verloor thuis in Weert ook van Feyenoord Rotterdam, waar Trevor Setty - na een korte periode in Luxemburg teruggekeerd in Rotterdam - met 24 punten de topschutter was. Feyenoord won met 71-89, BAL staat na zeven duels nog altijd zonder winst.