Lens rekent niet op terugkeer in Oranje

Jeremain Lens denkt dat hij zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. De aanvaller heeft 34 interlands achter zijn naam staan.

Lens speelde zijn laatste interland op 9 juni 2017, toen Oranje in de WK-kwalificatiereeks met 5-0 van Luxemburg won. Tegen RTL7 zegt hij dat hij nu met een 'ander gevoel' naar Oranje kijkt, omdat hij zelf geen international meer is. "Of dat ooit nog gaat komen weet ik niet, maar daar ga ik niet vanuit", aldus de 30-jarige speler van Besiktas.

Bondscoach Ronald Koeman haalt tot nu toe veel jonge spelers bij de selectie, merkt Lens op. "Dan moet je realistisch zijn en ik denk dat mijn kansen geweest zijn. Ik hoop dat de jonge jongens het goed blijven doen en alleen maar beter gaan doen en misschien ook hoge ogen kunnen gooien op een eindtoernooi."

"Je hebt heel veel jongens die op die positie kunnen spelen. Steven Bergwijn, Justin Kluivert, Arnaut Danjuma Groenveld, Memphis Depay... Als de bondscoach voor die jongens kiest, vind ik het niet erg", aldus Lens, die erbij was op het WK in Brazilië, waar hij vier duels speelde. In totaal scoorde Lens acht keer in het shirt van Oranje.