City-coach roept om VAR na bizarre penalty City in Champions League

Manchester City won woensdagavond in eigen huis met 6-0 van Shakhtar Donetsk, maar vooral over de manier waarop de ploeg op 2-0 kwam werd wereldwijd schande gesproken. City kreeg namelijk een penalty, nadat Raheem Sterling zichzelf onderuit haalde.

Sterling trapte in de grond en scheidsrechter Viktor Kassai wees direct naar de stip, denkende dat verdediger Mykola Matvyenko de Engelsman onderuit had gehaald. Sterling wist zogenaamd van niks en besloot niet voor de sportieve keuze te gaan om even aan te geven dat er niks aan de hand was, terwijl zijn coach Pep Guardiola de lijnrechter juist wél leek te willen vertellen dat Sterling niet was aangeraakt.

Of Guardiola de lijnrechter nou op de fout wees of niet, feit is dat de penalty er kwam en door Gabriel Jesus binnen werd geschoten. "We willen niet op zo'n manier scoren, maar Sterling had het niet door", aldus Guardiola, die duidelijk was in zijn mening: "Waar is de VAR?! De scheidsrechters zeiden lang geleden al dat er hulp moest komen, want ze willen zelf ook goede prestaties neerzetten en geen fouten maken."

Vreemd genoeg is iets als video-arbitrage, al jaren gemeengoed in wellicht wat meer met de tijd meegaande sporten, in het miljoenenbal nog altijd geen factor. Komend sezoen wordt het pas ingevoerd, terwijl de mogelijkheden er al lange tijd zijn. Het is in elk geval hard nodig, stelt ook Guardiola: "Het spel vandaag is razendsnel, er is gewoon hulp nodig. Het kost iemand misschien tien seconden om beelden te bekijken en te zeggen 'geen penalty, doorspelen'."