FOK! Wat een weer: later wat regen

Hallo  

Voordat we het over de dagrecords gaan hebben eerst even een ander boeiend feitje. Ik doe al 13 jaar mee aan de weerpoll op een bekend weerforum, en eindelijk na al die jaren deelname heb ik eindelijk eens een maandklassement gewonnen. In 2007 ben ik eens 2e geweest, maar dat was het verder wel. Ik kon mijn ogen dan ook niet geloven toen ik zag dat ik zo hoog stond. En uiteindelijk heb ik dan toch de maand oktober gewonnen. Eindelijk. Echter wel met cijfers die niet des-Stephans zijn. De meeste mensen verwachten van mij zo nat mogelijk etc. Ik was de enige die met 160 uur zon kwam opzetten, hoe haal ik het in mijn hoofd? Het leverde dus wel de overwinning op, want uiteindelijk kwamen we zelfs op 180 uur uit. Ik had natuurlijk het liefst zo nat mogelijk gewonnen, maar ja, een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Ik ben er dus erg blij mee.  

Gisteren boekten we weer de zoveelste records van dit jaar. In Westdorpe werd het uiteindelijk 20,4. Ook De Bilt vestigde een nieuw record met dik 19 graden. Ook elders in den lande werden records geboekt. Alleen op de Wadden was het met 14 graden iets koeler. 

De temperaturen gaan nu wel wat zakken, maar koud wordt het de komende dagen zeker niet. Het blijft rond de 12 a 13 graden zitten. Het weerbeeld veranderd wel iets. Er komt wat meer bewolking en vandaag kan daar ook wat regen uit gaan vallen. Donderdag is het dan weer zonnig. 

Echt wat meer regen lijkt er komend weekend in te zitten, maar ook dan wordt het dus niet frisser. 

Tot van de week!  

Nederland

Fraaie zonsopkomst bij Monique (Foto: DJMO)
Een mooie zonsopkomst bij DJMO. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!