Mayweather in december tegen Japanse kickbokssensatie

Ongeslagen bokser Floyd Mayweather gaat aan het eind van dit jaar in Tokyo weer de ring in en wel tegen de Japanse kickboksster Tenshin Nasukawa. Het gevecht zal plaatsvinden als hoofdprogramma van vechtsportgala Rizin-4, op 31 december in de Saitama Super Arena in de Japanse hoofdstad.


Persconferentie Rizin (Bron: Youtube)

Dit nieuws komt als totale verrassing voor de vechtsportwereld, vooral omdat Mayweather bezig was om geruchten de wereld in te gooien over gevechten tegen UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov of zijn oude rivaal Manny Pacquiao. Mayweather heeft wel laatst laten vallen dat hij graag nog eens in het vechtsportgekke Tokyo zou willen vechten, thuis van de ouderwetse K-1 onder andere.

"ik wil aan mijn Money Team Tokyo werken", aldus Mayweather tijdens de persconferentie. "Ik zal hier vaker terugkomen en vaker mijn vechters meenemen zodat mijn bedrijf kan blijven groeien en Rizin kan blijven groeien. We organiseren al enorme gala's in de VS en we verheugen ons om dit ook in het buitenland te gaan doen."

Mayweather's tegenstander Nasukawa is bezig aan een indrukwekkende opmars in de kickbokswereld. De 20-jarige vechter heeft geen van zijn 27 gevechten verloren, waarvan hij er 21 op knockout heeft kunnen winnen. Verder heeft hij vier MMA-gevechten achter de rug, waarvan hij er twee won. Nasukawa heeft nog nooit een officiële bokspartij gevochten.

Over Mayweather kunnen we kort zijn. Vijftig gevechten ongeslagen, won het meest lucratieve boksgevecht ooit tegen MMA-superster Conor McGregor en heeft vele grote boksers verslagen, zoals Pacquiao, Canelo Alvarez, Miguel Cotto, Victor Ortiz, Juan Manuel Márquez, Ricky Hatton, Oscar De La Hoya, Zab Judah, Arturo Gatti en de lijst gaat maar door.

Op welke regels Mayweather en Nasukawa zullen gaan vechten is nog niet bekend, maar meer zal in de komende periode duidelijk worden. Rizin directeur Nobuyuki Sakakibara geeft aan dat het onder 'speciale regels' gevochen zal worden, al is nog niet duidelijk wat dat betekent. De gewichtsklasse is ook nog onbekend, wat ook interessant is aangezien de Japanner ongeveer tien kilo lichter is dan de Amerikaanse bokslegende.


Leuke korte docu over Tenshin Nasukawa (Bron: Youtube)