Basketballers Leiden blijven ongeslagen, Dutch Windmills zetten opmars voort

De basketballers van ZZ Leiden blijven uitstekend bezig in de Dutch Basketball League. De ploeg won de eerste drie wedstrijden al en voegde daar in de topper tegen New Heroes Den Bosch een vierde zege aan toe: 83-91.

De Boschenaren vlogen uit de startblokken en stonden in eigen huis al na vijf minuten met 16-4 voor. Leiden poetste de achterstand richting de rust echter weg en hield in de slotfase stand, waardoor de in het derde kwart opgebouwde voorsprong behouden bleef. Clayton Vette en Darius Thompson waren met 27 en 22 punten het meest productief.

De Dutch Windmills uit Dordrecht debuteren dit seizoen in de DBL en doen dat indrukwekkend goed. De ploeg begon nog met een nederlaag, maar won er vervolgens vier op rij. Basketball Academie Limburg werd zondag het volgende slachtoffer, hoewel het na drie kwarten nog meeviel: 46-42. Een ijzersterk laatste kwart van de Windmills, waar topspeler Alec Wintering na zijn operatie in elk geval weer kon komen kijken, bezorgde de ploeg een vrij ruime 70-52 overwinning, met Shavon Coleman (21 punten, 13 rebounds) als topschutter.