Vreemdganger gesnapt door onderschijten bed minnares

Het is zo ongeveer lunchtijd, de hoogste tijd voor een poepbericht dus! We nemen u even mee naar het Keniaanse Tana River County, ten oosten van hoofdstad Nairobi. Daar vinden we het dorpje Bura en daar is men in rep en roer wegens een stinkend zaakje.

We introduceren de twee hoofdrolspelers even, te beginnen met ene Mwata. De beste man is getrouwd, maar had schijnbaar niet genoeg aan alleen zijn vrouw. Daarmee komen we bij Dorothy, eigenaresse van de kapsalon waar Mwata's vrouw regelmatig komt en op de hoogte van het feit dat de twee getrouwd zijn. Dorothy zelf is overigens verloofd met een politieagent, die ergens anders gestationeerd is.

Enfin, Mwata en Dorothy lagen met enige regelmaat gezamenlijk een nummertje te maken, soms bij meneer thuis - als zijn vrouw voor haar werk op reis was - en soms bij Dorothy thuis. De vreemdganger vertelde zijn vrouw dan dat hij op reis ging, zonder daar natuurlijk bij te vertellen dat die reis in een andere dame even verderop eindigde.

Afgelopen week hadden de ontrouwe figuren weer eens een gezellig avondje uit, waarbij vooral Mwata flink wat alcohol nuttigde. Met een (fiets)taxi werd meneer naar het huis van zijn minnares gebracht alwaar het duo na mogelijk nog een potje heipalen heien in slaap viel. Midden in de nacht werd Dorothy echter wakker en direct viel haar een wat onaangenaam luchtje op.

Na een korte inspectie van de ruimte kwam de stinkende aap uit de mouw: de inmiddels als een soeverein vorst slapende Mwata had in bed flink van zich af liggen schijten. Dat kon Dorothy niet echt waarderen en dus gooide ze een emmer koud water over de man heen, alvorens hem met een stok een paar stevige slagen te verkopen. 

Met de nodige moeite wist de schijterd zich uit zijn positie te bevrijden en met gezwinde spoed trok hij naar buiten. Voor hem was het dan wel een beetje jammer dat het geschreeuw van zijn mede-vreemdganger het halve dorp al had gewekt, waardoor iedereen buiten het huis stond te kijken wat er toch in godesnaam aan de hand was.

Zoals eerder al vermeld woonde Mwata niet al te ver van het huis van zijn minnares en dit keer was zijn vrouw gewoon thuis. Of nou ja, ze was wakker geworden van alle commotie en was ook maar even gaan kijken bij Dorothy's huis, waar ze tot haar schrik dus ineens haar halfnaakte man - die had gezegd dat hij op reis was - uit zag komen. .

De vrouw begon een partij te schreeuwen, wat ertoe leidde dat Dorothy op blote voeten vertrok uit angst. Sindsdien is ze volgens een getuige niet meer in het dorp gezien. Mwata's vrouw zou niet veel later samen met hun zoon (12) en dochter (16) met de bus vertrokken zijn, zwerend dat ze nooit meer terug zou komen.

Mwata zelf, een ambtenaar in Bura, is er eveneens vandoor gegaan. Volgens dorpelingen is hij gevlucht, want men verwacht dat de verloofde van Dorothy binnen afzienbare tijd - en ongetwijfeld niet heel vredig - verhaal zal komen halen.