Darter Wade krijgt uit handen gegeven finale toch terug

Darter James Wade heeft in Wenen de World Series of Darts Finals gewonnen. In de finale was hij te sterk voor Michael Smith, hoewel het in de slotfase ineens nog alle kanten op ging.

Wade rekende in de kwartfinales met 10-5 af met Jamie Lewis, waarna hij Raymond van Barneveld in de halve finales een joekel van een pak slaag gaf: 11-2. Smith stuurde Dave Chisnall in een kwartfinale van hoog niveau met 10-5 naar huis, waarna hij Gerwyn Price met 11-8 versloeg.

In de finale had Wade constant lichtjes de overhand, maar met een 170-finish trok Smith de stand op 7-7 gelijk. Via finishes van 112 (Wade) en 87 (Smith) kwam er een 10-9 stand voor Wade op de borden, maar The Machine weigerde het af te maken.

Na negen darts stond Wade op 121, waarna hij opende met triple 20. Hij miste de enkele bull en gooide bullseye, met elf punten over gevolgd door de enkele 17 in plaats van een 3: no score. Een paar matchdarts gingen ook mis en Smith won de leg, waardoor het ineens 10-10 stond.

Wade leek geklopt en met een 180 gooide Smith zich naar 46, maar dat ging fout: vijf matchdarts achter elkaar werden niet geraakt door Bully Boy en Wade maakte het nu wél af door de wedstrijd via dubbel 18 en met 11-10 uit te gooien.

Michael Smith - James Wade (Bron: PDC)
Michael Smith - James Wade (Bron: PDC)