FOK! Wat een weer: nazomer, kom er maar in!

In de noordelijke helft van het land is er kans op veel bewolking en eerst nog plaatselijk nevel. Verder naar het zuiden zijn er zonnige perioden. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich langzaam noordwaarts uit. Vanavond ontstaan hier en daar weer mistbanken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C plaatselijk in het noordwesten tot 16°C in Zuid-Limburg. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opnieuw opklaringen. Het is nevelig met mistbanken, in het noorden is de kans op mist het grootst. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C plaatselijk in het noordoosten tot 9°C in Zeeland. De zuidoostenwind is meest zwak tot matig.

Dinsdag overdag lost de mist vrij snel op. Er zijn velden hoge bewolking, waar de zon deels doorheen schijnt. Het blijft droog en het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur varieert van 14°C op de Wadden tot 18°C, mogelijk lokaal 19°C, in het zuidoosten. De zuidoostenwind is matig. (Bron: KNMI)

Nederland

qltel is onderweg naar Portugal, deze foto is ergens in Frankrijk genomen (Foto: qltel)
qltel is onderweg naar Portugal, deze foto is ergens in Frankrijk genomen (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!