Zwolse basketballers vernederen Leeuwarden, Rotterdam klopt Amsterdam

In de Dutch Basketball League trok koploper Landstede Basketbal zaterdag van Zwolle naar het hoge noorden. In Friesland speelde de ploeg na vijf overwinningen in vijf wedstrijden tegen Aris Leeuwarden, maar echt spannend werd dat niet.

Aris kent allerhande personele problemen, van geblesseerde spelers tot simpelweg een tekort aan spelers, waardoor men haastig op zoek moest naar versterkingen of opvullingen. Landstede profiteerde daar maximaal van door de Friezen volledig op te rollen: 29-52 bij rust werd uiteindelijk een 59-105 zege. Mike Schilder en Kaza Kajami-Keane waren aan Zwolse zijde beiden goed voor 17 punten, David Michaels (Aris) tekende voor 18 punten.

Feyenoord Rotterdam heeft na zeven wedstrijden eindelijk de eerste punten binnen. De ploeg ontving Apollo Amsterdam en stond halverwege met 37-25 voor, een voorsprong die ze keurig vast wisten te houden: 67-52, met onder meer 20 punten en 11 rebounds van Justin Gordon.

Het Groningse Donar deed het op bezoek bij de Den Helder Suns zonder Thomas Koenis en Shane Hammink relatief rustig aan. Bij rust stond een voorspong op de borden (35-45), wat Donar met name in het derde kwart uit kon bouwen naar een 73-91 overwinning, de vijfde in zes wedstrijden in het DBL-seizoen.