Zeratul komt als co-op commander naar Starcraft

Starcraft II heeft sinds Legacy of the Void een co-op mode en daar komt binnenkort een nieuwe commander bij: Zeratul, een van de bekendste dark templar. In een alternatieve tijdlijn heeft Zeratul de oorlog in Legacy of the Void overleefd en vecht hij samen met een andere commander tegen de troepen van de duistere god Amon.

Zeratul zelf is te besturen als een hero unit en kan versterkingen oproepen als actieve abilities, hoewel hij deze zelf niet kan besturen. Net zoals in de campaign spelen de Xel'Naga een belangrijke rol voor Zeratul: tijdens het spelen spawnen er telkens fragmenten van Xel'Naga artifacts over de map, die hij kan verzamelen. Wanneer Zeratul drie van deze fragmenten verzameld heeft, krijgt hij krachtige nieuwe abilities die hij deelt met zijn leger. Voorbeelden zijn statis beam (waarmee hij bepaalde vijanden tijdelijk op een niet dodelijke manier uitschakelt) en void blink (waarmee de cooldown van blink voor alle units verkort wordt.)

Als laatste kan Zeratul Xel'Naga constructs bouwen die de Unity of Form en de Unity of Essence voorstellen. De construct voor Form komt met krachtige psionic abilities, terwijl de unity of essence je units kan evolueren en zelfs die van je tegenstander kan de-evolueren. 

De exacte releasedatum voor Zeratul is nog niet bekend, maar hij komt in ieder geval met patch 4.7.0 voor Starcraft II.

Zeratul komt als co-op commander naar Starcraft